Design: Kristina Stark

Kristina Stark formger och producerar produkter i sitt eget varumärke Design: Kristina Stark. Produkterna förenar kultur, tradition och funktion med nya lösningar och skapar ett modernt, enkelt och medvetet formspråk.

Visa mer
Utvalda kategorier
Solstickan bricka gul 27x20
Solstickan bricka blå 27x20
Solstickan bricka svart 27x20
Solstickan bricka vit 27x20
Visar 12 av 12 produkter

Om Kristina Stark

Kristina Stark är industridesigner utbildad vid Konstfackskolan i Stockholm samt vid Central Saint Martins College of Art and Design i London. Under många år har hon arbetat som frilans med formgivning för hemmet, köket och bordet åt ett antal uppdragsgivare såväl i Sverige som utomlands.

Förutom att rita på uppdrag åt andra företag började Kristina år 2008 att lägga grunden till sitt eget varumärke. Idag har det utvecklats till varumärket Design: Kristina Stark innehållande produkter som till exempel tändsticksaskfodral och ljusstakar.

Materialen hon väljer är naturliga, äkta och slitstarka som tillåts att åldras värdigt. Tillverkningen ligger så nära som möjligt studion i Lund och de flesta av produkterna tillverkas småskaligt och hantverksmässigt i Sverige. Med fina och stolta hantverkstraditioner kombinerar hon design med funktion utan att kompromissa med kvaliteten. 

Hommage Tändsticksaskfodral

Konstnären Einar Nerman fick 1936 uppdraget att rita etiketten till asken och skapade då Solstickepojken, i dag en av Sveriges mest välkända symboler. Här på swedishmatch.se säljer vi Design: Kristina Stark Hommage tändsticksaskfodral, som hon ritade 2009 som en hyllning till Einar Nerman och tändstickan. I sann solsticksanda går två kronor per varje sålt stort fodral, och en krona per varje litet fodral, till Stiftelsen Solstickan.  

Läs gärna mer om Kristina Stark, hennes arbete och vision här samt om Stiftelsen Solstickan här.