XR Nikotinpåsar

Utvalda kategorier
Visar 3 av 3 produkter
Denna produkt innehåller nikotin som är ett mycket beroendeframkallande ämne.
card logo

Vitt snus från XR Nikotinpåsar

XR Nikotinpåsar är ett varumärke som tillhandahåller portionspåsar utan tobak i slim-format och normal styrka. Inom sortimentet finns XR Göteborgs Rapé Nikotinpåsar, XR General Nikotinpåsar och ett mixpaket med båda dosorna. Du kan beställa hela utbudet av XR Nikotinpåsar från Swedish Match och vi erbjuder alltid gratis frakt samt snabb leverans.

XR Nikotinpåsar – styrka och format

XR tobaksfria nikotinpåsar finns bara i slim-format, vilket innebär att de är långsmala och helt vita prillor med en optimerad passform. De har även en fuktig yta för snabb och långvarig smakfrisättning. Fukthalten ligger på 48% och nikotinpåsarna har en normal styrka, även känd som styrka 2. Nikotinhalten ligger på 0,93% och varje portion innehåller 6,5 mg nikotin. Prillorna väger totalt 0,7 gram/styck och en dosa av de tobaksfria nikotinpåsarna innehåller 20 prillor.

XR Free From Tobacco

Produkten utgick under hösten 2023. XR Free From Tobacco var den första produkten i XR-serien som inte innehöll någon tobak. De slimmade nikotinpåsarna hade en tobaksnära och örtig smak och kom i formatet Slim. De normalstarka prillorna innehöll 6 mg nikotin per påse och hade en nikotinhalt på 0,8%. På ytan var portionerna torra men innehållet hade en fukthalt på 41,5%.

Biobaserad plast i dosorna

Vi på Swedish Match vill minska vårt klimatavtryck. Därför har vi börjat ersätta fossil plast med biobaserad plast i våra förpackningar. Bland annat i XR-dosorna. Den här metoden kallas massbalans och för varje dosa där massbalans appliceras sänks klimatavtrycket för den dosan med 100 procent.

Läs mer här