Snustillbehör

Här kan du köpa snustillbehör så som mässingsdosor, plåtlock och prismasters. Alltid med fri frakt och snabb leverans till hela Sverige.

Visa mer
Prismaster

Prismaster

Prismaster är en snusportionerare som hjälper dig att lättare göra prillor av lössnus. Prismastern används genom att man stoppar ner den i snuset, drar tillbaka och sedan för in den direkt under läppen eller lägger ut den i handen och formar om den efter önskad passform.
Plåtlock Ettan

Plåtlock Ettan

Ett guldigt plåtlock som placeras på det befintliga locket. Passar endast på våra lössnusdosor.
Skultuna mässingsdosa

Skultuna mässingsdosa

En dosa i mässing som har tagits fram i samarbete med Skultuna. Dosan är utformad så att du lägger ner hela din dosa. Passar både lös och portion.
Snus! – Historia, märken, tillverkning & konsten att snusa

Snus! – Historia, märken, tillverkning & konsten att snusa

Det finns en miljon snusare i Sverige. Inte sedan rekordåren kring 1917 har snuskonsumtionen legat på samma nivåer – svenskarna snusar 7 000 ton årligen och har idag flera hundra sorter att välja bland. 

Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande. 
 
En unik snuskultur har växt fram i Sverige – en kultur som har en spännande framtid för sig. Alltfler snusare prövar sig runt i det rika och varierade snusutbudet och har börjat upptäcka tjusningen med att välja olika snus för olika tillfällen. På många ställen hålls provningar och kurser i konsten att kombinera snus och ädla drycker. Restauranger erbjuder allt oftare noga utvalt snus som den perfekta avrundningen på middagsupplevelsen. 
 
 Snuset är kort sagt på väg att bli en fullt integrerad del av den totala gastronomin och ett självklart inslag i livsnjutarens liv. 
 
 Snus! är boken om det svenska snuset. Den handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 200 provade och poängsatta snus.
 

Författare: Mats Jonson

Utgivare: Bokförlaget Semic

Utgivningsår: 2017
Visar 4 av 4 produkter