Svagaste tobaksfria snuset med lite nikotin

Här hittar du det svagaste tobaksfria snuset med lite nikotin som finns i formaten Slim och Mini. Varumärken som erbjuder milt snus med låg nikotinhalt är ZYN och VOLT. Styrkan kallas Low och har styrka 1 av 4, vilket visuellt syns som 1 plupp på dosan. Snus med en plupp passar den som vill ha ett milt snus. När du beställer på Swedishmatch.se så levererar vi snuset minst fem veckor innan bäst-före-datumet och till hela Sverige på cirka 1–3 dagar med fri frakt.

Visa mer
Utvalda kategorier
Visar 4 av 4 produkter

Snuset med minst nikotin är ett milt snus med låg nikotinhalt

Våra nikotinpåsar, som är ett tobaksfritt vitt snus har som minst 1,5 mg nikotin per prilla och en nikotinhalt på 0,4%, vilket jämfört med normalstarka nikotinpåsar och starka nikotinpåsar är en låg nikotinhalt. För referens kan vissa snussorter inom sortimentet med snus online, där exempelvis starkt snus ingår, ha en nikotinmängd på över 10 mg per prilla.

Produkterna med svagt snus har varierande nikotinhalt

Nikotinhalterna för det svagaste tobaksfria snuset ligger på mellan 0,4% och 0,57%. Det finns både likheter och skillnader mellan produkterna från ZYN och VOLT som erbjuder dessa styrkor.

ZYN Spearmint Mini Dry Low är den produkt med lägst nikotinhalt på 0,4%, vilket motsvarar 1,5 mg nikotin per prilla. De har en fukthalt på 2%, kommer i formatet Mini Dry och smakar spearmint. Spearmint är en sorts mintsnus, som är en av våra många olika smaker inom smaksatt snus.

VOLT har två produkter, VOLT Red Swirl Mini Low och VOLT Red Swirl Slim Low som båda har en nikotinhalt på 0,57% och en fukthalt på 48%. Produkterna är en del av sortimentet fruktsnus och har smak av röda bär, samt inslag av vanilj och mynta. VOLT Red Swirl Mini Low kommer i ett litet och diskret miniformat som är ett minisnus, även kallat miniprilla, utan tobak med 3 mg nikotin per prilla. VOLT Red Swirl Slim Low är en långsmal fuktig prilla som kommer i formatet Slim och har 4 mg nikotin per prilla.

Snus styrka 1 – Milt snus med 1 plupp

Styrkorna på Swedish Match nikotinpåsar är från skala 1–4, där styrka 1 har lägst nikotinhalt och styrka 4 har högst nikotinhalt. Tobaksfritt snus med styrka 1 är ett milt snus vars styrka visualiseras med 1 plupp på snusdosan. 

Är ett snus med låg nikotinhalt ett snus för nybörjare?

Ett milt snus är inte per automatik ett snus framtaget för nybörjare eftersom det är högst individuellt vilken typ av styrka på snuset som man föredrar. Även om ett snus med minst mängd nikotin sätter ett visst riktmärke för styrkan, så är det den upplevda styrkan som avgör hur svagt eller starkt ett snus uppfattas. Faktorer som pH-värde och fukthalt spelar roll. Desto högre dessa värden är, desto starkare upplevs snuset.