Nikotinfritt snus

Här hittar du ett stort utbud av nikotinfritt snus utan tobak från Swedish Match och Gotlandssnus. Varumärkena Onico och Qvitt är för dig som vill undvika nikotin och tobak, men uppskattar upplevelsen av en prilla. Upptäck nikotinfritt snus utan socker i smakerna mint, lakrits, bergamott, salmiak och citrus. Finns i formaten Mini, Slim och Large Portion.  

Hos oss kan du beställa nikotinfritt snus utan tobak med fri frakt och snabb leverans till hela Sverige.

Visa mer
Utvalda kategorier
Onico Mint Pure White Slim
Onico Lakrits White Portion
Qvitt Salmiak Mini
Onico White Portion
Qvitt Salmiak
Onico White Mini
Qvitt Wildmint
Qvitt Original
Onico Mixpaket
Visar 10 av 10 produkter

Nikotinfritt snus i flera smaker

Nikotinfritt snus finns i finns i flera olika smaker, såsom mintsmak, lakritssmak, bergamottsmak och tobakssmak. Onicos nikotinfria snus finns i smakerna bergamott, lakrits och pepparmint. Qvitt finns i smakerna original, salmiak och wildmint. Det finns även färdiga mixpaket för respektive varumärke, Onico Mixpaket och Qvitt Mixpaket, som innefattar en dosa av varje sort.

Nikotinfritt snus med tobakssmak

Nikotinfritt snus med tobakssmak finns i produkterna Onico White Portion, Onico White Portion Mini och Qvitt Original. Gemensamt för dessa Onico produkter är att de har smak av bergamott och till viss del gröna örter. Qvitt Original har också bergamott i smakprofilen, samt citrus.

Nikotinfritt snus med lakritssmak

Nikotinfritt snus med lakritssmak kommer från produkterna Onico Lakrits White Portion och Qvitt Salmiak. Onico Lakrits White Portion har en tydlig smak av lakritsrot och salmiak och till viss del torkade fikon. Portionerna i Qvitt Salmiak har en tydlig smak av salmiak och till viss del toner av anis.

Nikotinfritt snus i Mini, Slim och Large Portion

Nikotinfritt snus i Mini Portion erbjuder båda varumärkena. Nikotinfritt minisnus är en mindre portionspåse på 0,35–05 gram, som är torr på ytan och har ett fuktigt innehåll. Fukthalten för dessa miniportioner ligger på 40–43,3%.

Slimformat erbjuder endast Onico med produkten Onico Mint Pure White Slim och det är en långsmal prilla på 0,8 gram. Den har tydliga inslag av pepparmint och till viss del också eukalyptus och vaniljsmak. Dessa är likt Mini torra på ytan och har ett fuktigt innehåll, men fukthalten är något lägre och ligger på 36,5%.

Large är det vanligast förekommande formatet bland vårt nikotinfria snus. Det är en stor prilla som antingen kan vara torr eller fuktig på ytan. En Large-prilla väger mellan 0,8 och 1 gram, vilket är ungefär dubbelt så stort som Mini.

Nikotinfri snus utan tobak hos Swedish Match

Nikotinfritt snus utan tobak kan du köpa direkt på Swedishmatch.se, men du kan också starta en prenumeration hos oss. Med en prenumeration på nikotinfritt snus utan tobak väljer du själv vilka sorter du önskar få hem, samt hur ofta. Alternativen för leveransfrekvens är leverans varje, varannan, var tredje eller var fjärde vecka och paketet levereras med fri frakt hem till din dörr. Vid beställning hos oss levereras alltid nikotinfritt snus snabbt på 1­–3 dagar med gratis frakt.

Våra olika produkter inom kategorin nikotinfri snus

Vanliga Frågor & Svar om nikotinfritt snus utan tobak

Vad innehåller nikotinfritt snus?

I nikotin och tobaksfritt snus finns framför allt vatten, växtfibrer, aromer, salt, fukthetsbevarande medel, surhetsreglerande medel och konserveringsmedel.

Flera av ingredienserna som finns i nikotin och tobaksfritt finns också i traditionellt snus. Nikotin och tobak är däremot inget som finns med i ingredienslistan bland produkterna, vilket framgår av kategorinamnet ”nikotinfritt snus”.  

Qvitt, som tillverkas av Gotlandssnus, innehåller även grönt te, flour och växtfibrer från morot. Något som inte bör förväxlas med nikotinfritt snus är nikotinpåsar, som ibland kallas tobaksfritt snus, eftersom de innehåller nikotin.

Vilket nikotinfritt snus är bäst i test?

Vilket nikotinfritt snus som är bäst i test är högst individuellt och bestäms utifrån ens personliga preferenser.

Är nikotinfritt snus utan socker?

Ja, nikotinfritt snus är utan tillsatt socker. Detta gäller för produkterna som ingår i Onico och Qvitts sortiment.