Alla snustyper

På den här sidan finns alla olika snustyper från Swedish Match sortiment. Lössnus, Portionssnus (Original Portion & White Portion), nikotinpåsar och tuggtobak. Snuset finns även i olika format, styrkor och smaker. Bland sortimentet hittar man produkter från varumärken som General, Ettan, Grov och Göteborgs Rapé. På swedishmatch.se har du alltid fri frakt och snabb leverans till hela Sverige.

Vårt lössnus finns i tre olika varianter: grovt-, mellan- och finkornigt. Produkten Grov Lös är alltså namngiven utifrån att tobaken är grovmalen. Exempel på andra produkter inom lössnus är Ettan lös, General lös, Göteborgs Rapé lös, Röda Lacket lös, Kronan lös, General Mackmyra lös och Mustang lös. Utmärkande för lössnus, jämfört med våra andra snustyper, är att tobakssmaken är mer framträdande.

Portionssnus finns i Original Portion och White Portion och i formaten Large Portion, Slim Portion, Super Slim och Mini Portion. Dessa olika format skiljer sig när det kommer till storlek, form och hur mycket prillorna väger, där Large är det största formatet och Mini det minsta.

Originalportioner är oftast de som kallas för traditionellt portionssnus. Prillorna har en fuktig yta och ger en snabb smak- och nikotinrelease. Snus i Original Portion finns i följande styrkor: nikotinfritt snus, normalstarkt snus, starkt snus och extra starkt snus.

White Portion, även kallat vitt portionssnus eller Vit Portion, efterfuktas inte som Original Portion. Tack vare den torra ytan så rinner de mindre och en annan skillnad är att prillorna ger en långsammare, men jämnare frisättning av smak- och nikotin. Prillorna i White Portion finns i samma styrkor som Original Portion, men också i styrkan Super Strong, som är det starkaste alternativet.  

Nikotinpåsar är vita prillor helt utan tobak, men med nikotin. Sortimentet med nikotinpåsar innefattar våra varumärken ZYN, VOLT, Swave och XR Nikotinpåsar. Smakerna i utbudet är till exempel mint, kaffe, lakrits och citrus och nikotinpåsarna finns i fem olika styrkor, där Low är den svagaste styrkan och Strong är starka nikotinpåsar. Den högsta styrkan är Super Strong-nikotinpåsar. Dessa tobaksfria påsar används precis som vanligt snus, men de håller sig helvita både före och efter användning.   

Tuggtobak, även kallat ”chewing tobacco bits”, är en snustyp från varumärket Oliver Twist där tobaken är i formen av portionsbitar. Ordet Twist kommer från att tobaken till en början varit vriden till en repliknande massa som därefter skurits upp i bitar. Oliver Twist innehåller 5 mg nikotin per portionsbit, vilket motsvarar styrka Normal. I en förpackning finns ca 30 bitar och de olika varianterna i utbudet har smaker så som mint, salmiak, lakrits, tobak och eukalyptus.