Starkt snus – Strong snus

Här hittar du allt starkt snus från Swedish Match med hög nikotinhalt och hög styrka. Nikotinhalterna på vårt strong snus, som det också kallas, ligger runt 12 mg/g och uppåt och på swedishmatch.se kan du bland annat köpa starkt snus från General, Göteborgs Rapé, Grov och The LAB. Men även från många fler varumärken i vårt sortiment. Alla sorters starkt snus har gratis frakt och levereras minst sju veckor innan bäst-före-datumet – på 1-3 dagar till hela landet.

Visa mer
Utvalda kategorier
ONE Grå White Portion
Styrka:
ONE Vit White Portion
Styrka:
Kaliber+ White Portion
Styrka:
ONE Blå White Portion
Styrka:
Bevaka
Tillfälligt slut
Bevaka
Tillfälligt slut
Bevaka
Tillfälligt slut
Bevaka
Tillfälligt slut
ONE Röd White Portion
Styrka:
Bevaka
Tillfälligt slut
Bevaka
Tillfälligt slut
Bevaka
Tillfälligt slut
Visar 29 av 29 produkter

Vad innebär starkt snus i Sverige?

Faktorerna när man kategoriserar starkt snus i Sverige är många och det är inte bara nikotinhalten som påverkar. Starkt snus har oftast en nikotinhalt på över 12 mg/g. En del varianter av till exempel Catch har dock en nikotinhalt på 15 mg/g, men kategoriseras fortfarande som normalstarka. Andra faktorer som påverkar är bland annat pH-värde och fuktighet. Högre pH-värde och högre fukthalt gör att man tar upp mer av nikotinet och detta påverkar därmed snusets styrka. Om du vill lära dig mer om nikotinhalter i snus, och vilka fler egenskaper som avgör styrkan, kan du läsa mer här!

Starkt snus i tre olika nivåer

Det starka snuset kommer i tre olika styrkenivåer som kallas Strong, Extra Strong och Super Strong, som är det starkaste snuset. Styrkan visualiseras i många fall med prickar på nikotinpåsarnas snusdosor, där tre prickar står för Strong, fyra prickar för Extra Strong och fem prickar för Super Strong. För traditionellt snus står styrkan oftast skrivet i text på dosorna. Filtreringsfunktionen kan användas för att visa en specifik styrka, snustyp, format, smak eller varumärke.

Strong snus i Swedish Match sortiment

Starkt snus kommer dock i alla olika sorters format, smaker och varianter. Från superslimmade whiteportioner till lössnus.

Idag har nästan alla varumärken från Swedish Match en variant av starkt snus. Till exempel GrovGeneralKronan och Kaliber. Hög nikotinhalt, i kombination med starka smaker, får man från varumärkena G.3Jakobsson’sNick & Johnny och The Lab. Tobaksfria varianter finns från varumärkena ZYNSwave och VOLT.