Lössnus

Här hittar du hela Swedish Match sortiment av lössnus från varumärken som General, Ettan, Grov, Göteborgs Rapé, Kronan och Mustang. Du kan även köpa lössnus från Senaste Produktionen – vilket är snus som tillverkats för max tio dagar sedan vid utleverans från vårt lager.

Allt lössnus från swedishmatch.se köps enkelt online, helt utan fraktkostnad och med leverans på 1–3 dagar.

Visa mer
Utvalda kategorier
Ettan Lössnus
Styrka:
General Lössnus
Styrka:
Bevaka
Tillfälligt slut
Grov Lössnus
Styrka:
Röda Lacket Lössnus
Styrka:
Kronan Lössnus
Styrka:
Mustang Lössnus
Styrka:
Lös Mixpaket No 2
Bevaka
Tillfälligt slut
Lös Mixpaket No 1
Visar 15 av 15 produkter

Lössnus olika egenskaper

Lössnus består av mald tobak och indelas i tre olika varianter: grov-, mellan- och finkornigt. Hur väl mald tobaken är styr egenskaper som smak och formbarhet. Produktnamnet Grov lös kommer alltså från att tobaken är grovmalen.  

Lössnus har en kraftigare, mer tobaksnära smak än många andra sorters snus och eftersom lössnuset ofta är fuktigare behöver det heller inte vara lika starkt som till exempel det vita portionssnuset för att uppnå en kraftig smakrelease. Det är därför vårt sortiment av lössnus innehåller en mindre mängd nikotin än snussorter bland våra andra snusmärken.

Lössnus från olika varumärken

Hos oss hittar du 8 olika varumärken som erbjuder lössnus. Dessa är: Ettan, General, Göteborgs Rapé, Grov, Kronan, Röda Lacket, Göteborgs Prima Fint och Mustang.

Produkter inom kategorin lössnus

Några av de dosor lössnus vi erbjuder är bland annat: Ettan lös, General lös, Göteborgs Rapé lös, Röda Lacket lös, Kronan lös, General Mackmyra lös och Mustang lös.

Gemensamt för vårt lössnus är att det oftast är normalstarkt, men vi har också ett extra starkt snus som heter General Extra Strong Lös. Utvalda produkter från General, Ettan, Grov och Göteborgs Rapé går också att hitta under ”Senaste produktionen”. Allt snus som listas där har ett senaste tillverkningsdatum på högst tio dagar när det lämnar vårt lager för leverans.       

Allt lössnus går att köpa styckvis och i större förpackningar. En del produkter finns som 10-pack, medan andra säljs i 11-pack. Om produkten säljs i 10-, eller 11-pack framgår under respektive produktbild.

Lössnus och smaker

Lössnus har oftast en stark tobakskaraktär som grundsmak och en eller flera komplementsmaker. De kompletterande smakerna i lössnus kan vara en eller flera av dessa smaker: bergamott, viol, citrus, enbär, rökighet, blommighet, örter, torkad frukt och whiskysmak

Lössnus i mixpaket

Vårt lössnus finns också i olika Mixpaket. Vi har tre olika Mixpaket att välja mellan:

  • Lös Mixpaket No1 kommer med produkterna Röda Lacket lössnus, Göteborgs Rapé lössnus och Göteborgs Prima Fint lössnus.
  • Lös Mixpaket No2 kommer med produkterna Grov lössnus, Ettan lössnus och General lössnus.

Starkt lössnus

Ett starkt lössnus i vårt sortiment är General Extra Strong Lös. Produkten har en stark smak av tobak och bergamott och innehåller 12 mg nikotin per gram. Detta kan jämföras med Ettan lös och General lös som har en nikotinhalt på 7,5 mg/g.

Vanliga Frågor & Svar om Lössnus

Hur snusar man lössnus?

En liten mängd lössnus tas från dosan och formas med hjälp av fingrarna till en liten ”boll”. Därefter använder man med fördel tummen och pekfingret och lägger snuset under överläppen. Precis som med portionssnus.

Vilket lössnus är det bästa?

Vilket lössnus som är det bästa är högst individuellt. I och med att egenskaper så som smak, styrka och pris skiljer sig åt mellan produkterna går det inte att ge ett svar på vilket lössnus som är det bästa.  

Vilket är det billigaste lössnuset?

För att se vilket som är det billigaste lössnuset har vi en filtreringsfunktion under ”Filter och sortering” högst upp på sidan. Klicka där och välj därefter ”Sortera på” och ”Lägsta pris”. Det billigaste lössnuset kommer då att visas högst upp på sidan.

Aktuella priser finns också under respektive produktbild. Där visas pris för enstaka dosor, 10-pack, 30-pack och 50-pack.