Tobak från Oliver Twist – skuren tuggtobak

Oliver Twist Black

Oliver Twist Black

Smak av salmiak.
Oliver Twist Tropical

Oliver Twist Tropical

Smak av sötma, anis och lakrits.
Oliver Twist Arctic
Oliver Twist Original

Oliver Twist Original

Smak av krydda och rök.
Oliver Twist Eucalyptus

Oliver Twist Eucalyptus

Smak av eukalyptus.
Oliver Twist Nordic

Oliver Twist Nordic

Smak av söt mint.
Visar 6 av 6 produkter
card logo

Oliver Twist – skuren tuggtobak

Skuren tuggtobak, eller "chewing tobacco bits" finns från varumärket Oliver Twist här i Sverige. Swedish Match erbjuder hela sortimentet och portionsbitarna går att köpa i följande olika smaker: 

  • Oliver Twist Nordic - Söt smak av mint
  • Oliver Twist Black - Söt smak av salmiak 
  • Oliver Twist Tropical - Smak av lakrits, salmiak och anis
  • Oliver Twist Original - Tobaksnära och rökig smak 
  • Oliver Twist Golden - Ren tobakssmak 
  • Oliver Twist Arctic - Mintsmak
  • Oliver Twist Eucalyptus - Smak av eucalyptus

Vad är Oliver Twist tuggtobak? 

Oliver Twists skurna tuggtobak är handgjorda portionsbitar, vilket innebär att det inte kommer att finnas två bitar som är helt identiska i din Oliver Twist-ask. En portionsbit har skurits ur en sträng som spunnits av ett enda stycke tobaksblad och smaksatts med lakrits och eventuell ytterligare smak. Begreppet Twist kommer ifrån att tobaken är ihoptwistad/vriden till en repliknande massa, som därefter skärs upp i portionsbitar. Därav namnet skuren tuggtobak. 

Oliver Twist tobak

En ”tobaks-twist” är ca 1 cm lång och har en diameter på ca 0,5 cm. Smaken i en portionsbit varar vanligen i 1–2 timmar. En portionsbit har en fuktighet på 20–24% och således är vatteninnehållet mindre än i en prilla snus

Oliver Twist snus

Oliver Twist snus är en slags snusprodukt som innehåller 5 mg nikotin per portionsbit. Eftersom de är handgjorda och görs på tobaksblad varierar de något i storlek och form. Förpackningarna innehåller 7 gram Oliver Twist-portionsbitar, vilket ungefär motsvarar 30 bitar. De kommer endast i styrkan Normal och Oliver Twist finns i smaker som mint, eukalyptus, lakrits, salmiak och söt tobak. Oliver Twist-askar kan antingen köpas styckvis eller som 6-pack.