Nyheter
25 okt. 2023

General Kardus Selection 2023

Årets General Kardus Selection 2023 har skapats genom ett samarbete med det urbana vineriet Wine Mechanics. Snuset tillverkas i en ytterst begränsad upplaga, det levereras i en glasförpackning och varje Kardus innehåller 150 gram lössnus.

General Kardus har funnits i Swedish Match-sortimentet som ett tillfälligt inslag sedan 2015 och årets upplaga har en karaktär som präglas av mörk tobak med nyanser av rosmarin, cederträ, timjan och rökig lakrits.

Precis som tidigare varianter av Kardus är tobaken skuren i 0,72 mm breda strimlor med hjälp av en metod som kallas single cut. Detta ger en annan smakupplevelse och en känsla under läppen som skiljer sig från vanligt lössnus. Tobaksblandningen består i sin tur av tobak från odlingar i Spanien, Filippinerna och Indien, och varje sort bidrar med sina distinkta egenskaper.

  • Den spanska tobaken är lufttorkad och fungerar som basen i blandningen med sin kraftfulla smak av kakao och torkad frukt.
  • Tobaken från Filippinerna är en ljus Virginia-tobak som förädlats till en semi-cavendish. Detta resulterar i en kraftig tobak med intensiv smak och en hint av umami.
  • Den indiska tobaken, som soltorkats, har en pepprig smak med en touch av beska.

General Kardus Selection 2023 är tillgänglig i en mycket begränsad upplaga och kan köpas här på swedishmatch.se och i våra Swedish Match-butiker.

Lagerstatus 2023-11-27

General Kardus Selection 2023 tog slut i lager 27 november.

Se Generals övriga sortiment här