Nyheter
22 maj 2023

Allt snus från Small Batch

På den här sidan kan man läsa mer om alla olika varianter av Small Batch som släppts genom åren. Från syrlig smak av champagne till banansmak och pilsnerkôrv.

Men vi tar det från början. Small Batch är en serie med Limited Edition-snus där Swedish Match experter får fritt spelrum att ta fram nya idéer, smaker och koncept. En ny snussmak lanseras varannan månad och varje upplaga säljs under begränsad tid.

Du hittar snuset från Small Batch online här på swedishmatch.se eller i våra fysiska butiker runt om i landet. Butikerna går att besöka i StockholmGöteborgLundStrömstadStorlien och Charlottenberg.

Här nedanför kan du klicka dig vidare till de Small Batch-varianter som säljs just nu. Ofta erbjuder vi även mixpaket med en dosa från två olika sorters Small Batch.

Gå till Small Batch

Historiska snussorter från Small Batch

Small Batch #1

En blandning där smaken är inspirerad av champagne. Blandningen har en ljus och lufttorkad tobaksmak med inslag av citrus, pomerans, fläder, lavendel och äpple samt aningen tropisk frukt.

Small Batch #2

Den andra produkten vi lanserar i serien är framtagen av våra erfarna produktutvecklare i Göteborg. Snuset har en ljus tobakskaraktär med tydliga inslag av blodapelsin, pomerans och ingefära samt aningen choklad.

Small Batch #3

En snusblandning med smak av spearmint och äpple. Snuset har en ljus tobakskaraktär med tydliga inslag av grönt äpple och mynta samt aningen vanilj.

Small Batch #4 Hallon & Lakrits

Smaksättningen har en kombination av hallon och sälta, anis samt lakrits för att ta den svenska saltlakritssmaken till snusvälden. Tobakskaraktären är ljus och rundas av genom den balanserade sötman från lakritsen.

Small Batch #5 Kaffe

Snuset har en mörk och rostad tobakskaraktär med smak av nymalt kaffe, kakao och valnöt. De rostade och mustiga tonerna i kaffet kompletterar tobaken och ger en balanserad helhet. En nötig inramning med rondör från kakao bidrar till extra nyans. Original portion som format passar produktens mörka karaktär och gör smakupplevelsen tydligare.

Small Batch #6 Svensk skog

Small Batch #6 har en mörk, jordig tobakskaraktär med smak inspirerad av skogen. Snuset har aromer av svamp, kåda och granskott.

Small Batch #7 Apelsin & Choklad

Snuset har en fruktig smak av apelsin i kombination med mörk choklad och lite havssalt. Tillsammans ger det en mörk tobakskaraktär med både sötma, syrlighet och sälta.

Small Batch #8 Gin & Peppar

Ett ljust och kryddigt snus i white-format med inslag av enbär, lime, örter samt peppar. Ingredienserna har komponerats för att ge en smak som liknar gin.

Small Batch #9 Banana

Smak av mogen banan med toner av skumbanan som möter kokos och vit choklad. En mustig och fyllig smak som fortfarande har undertoner av tobak.

Small Batch #10 Rosé

Inspirerad av smaker och aromer som närmast kan liknas med det klassiska laxrosa rosévinet från Provence. Huvudkaraktären består av en krispig, lätt bitter och uppfriskande citrus med toner av persika, röda äpplen och en finstämd blommighet som kompletteras av en ljus aromatisk tobak.

Small Batch #11 Popcorn

De lätt rostade, nötiga tonerna från nypoppade popcorn med en skvätt smält smör rundar av och gifter sig med den klassiska tobakssmaken genom att spegla sig i popcornaromerna samt bidra med torkad frukt och komplexitet.

Small Batch #12 Pink Grapefruit

Den lite lätt bittra, skaliga och syrliga grapefrukten har kombinerats med viss rondör som bäst kan liknas med torkade ängsblommor och lingon på en bädd av ljus tobak med toner av nypon, te och kakao. 

Small Batch #13 Salty & What?

Salt och söt smak, med kakao-toner och bränt smör, men också av den typiska karaktären som ofta kännetecknar piptobak med toner av vanilj, nötkaka, honung och torkad frukt.

Small Batch #14 Citron & Lakrits

Lakrits i kombination med en mörk, fyllig smak av tobak och ljusa stråk av citron. Sötman från lakritsen ger rondör och fyllighet till tobaken och balanseras upp av den syrliga citrusen som lättar upp och ger ryggrad till helheten.

Small Batch #15 Tropic Colada

Tropic Colada har en ljus, brödig och lufttorkad tobaksmak med inslag av citrus, pomerans, fläder, lavendel och äpple samt aningen tropisk frukt.

Small Batch #16 Old Fashioned

Small Batch Old Fashioned har en smak av mörk, mustig tobak med inslag av bourbon, apelsin och cocktail-bitters med nyanser av vanilj och farinsocker. En smakkombination vi känner väl igen från cocktailvärlden.

Small Batch #17 - Chef’s Edition No 2

Denna upplaga av Chef's Edition görs  i samarbete med Karl Ljung, som har tagit fram smaken Höstskörd. Detta snus har en kraftig smak av mörka bär och höstäpplen, samt toner av rosmarin och granskott.

Small Batch #18 Ginger Beer

Snuset har en kryddig smak av ingefära, citron och vindruva.

Small Batch #19 Sakura

Snuset har smak av körsbärsblommor och toner av såväl citrusfrukten Yuzu som den japanska plommonlikören Umeshu.

*Sakura är den japanska benämningen på körsbärsträd.

Small Batch #20 Agua Fresca

Agua Fresca är spanska för ”friskt vatten”. Begreppet används för friska, alkoholfria drinkar bestående av frukter, örter och bär. 

Smaken i snuset är inspirerad av drinkvärlden med toner av melon, kaktus, gurka och mynta.

Small Batch #21 Rosenhagen

Rosenhagen har en mörk tobakskaraktär och smak av lavendel, enbär, rabarber och anis.

Small Batch #22 Tonkaböna 

Tonkaböna hämtar inspiration från den exotiska tonkabönan. Tonkabönan är hemmahörande i Sydamerika och kommer från Kamaruträdet. Den har en kraftig aromatisk doft med inslag av vanilj, bittermandel och kakao.

Small Batch #23 Pomander

Pomander är inspirerad av traditionen att dekorera apelsiner med torkad kryddnejlika. Snuset har en kraftig smak med toner av mörk choklad, apelsin och kryddnejlika toppat med heta stråk av ingefära.

Small Batch #24 Gulebøj

Den här gången har snuset en kraftig smak av banan, toppat med en touch av ingefära. Allt kompletteras med en smörig hint av vanilj, het chili och kryddig kardemumma.

Small Batch #25 Electonic

Electonic är det 25:e snuset i ordningen. Denna gång har produkten en frisk, syrlig och lätt sötbitter smak. Med inslag av citronskal, enbär och grapefrukt.

Small Batch #26 Stone Fruit

Stone Fruit levereras i stora whiteportioner med en sval och distinkt fruktig smak av persika. I snuset hittar man även inslag av nybryggt te och en gnutta bergamott.

Small Batch #27 Nananas 

I Small Batch #27 Nananas hittar man en kraftig fruktsmak samtidigt som en lätt citruston skänker balans och tillför en viss friskhet under läppen. En tydligt tropisk smakbild med ananas och guava i spetsen.

Small Batch #28 Pilsnerkôrv 

Pilsnerkôrv är inspirerad av pilsnerkorvens mörka, mustiga och kryddiga karaktär. I snuset finns även ett litet sting av chili som ger en varm känsla under läppen. Prillorna är som vanligt normalstarka och levereras i formatet large white portion.

Small Batch #29 Cardamomo

Small Batch #29 har en mörkrostad karaktär med smak av kakao och mocka samt toner av mandel och kardemumma.

Small Batch #30 Spicy Guava

Spicy Guava har en tydligt tropisk smak. Snuset har söta och aromatiska inslag av guava tillsammans med ett litet sting av chili och en gnutta lime som komplement.

Small Batch #31 Bloody Mary

Small Batch No. 31 Bloody Mary är inspirerad av drinken med samma namn. I drinken hittar man vanligtvis ingredienserna vodka, tomatjuice, diverse kryddor och tabasco. I snuset har detta översatts till en mörk, kryddig och aningen pepprig karaktär med inslag av tomatjuice, koriander och pepparrot.

Small Batch #32 Nubbe

I Small Batch #32 Nubbe hittar man en ljus tobakskaraktär med inslag av kummin, dill, fänkål och pomerans. Några av de huvudsakliga kryddorna i svensk akvavit.

Small Batch #33 Agua Fresca II

Uppföljaren till Small Batch #20 Agua Fresca har en ljus tobakskaraktär med inslag av kiwi, honungsmelon, gurka och ett uns mynta. Föregångaren hade samma smakprofil, men med toner av kaktus istället för kiwi.

Small Batch No. 34 Chili Cheese

Small Batch No. 34 Chili Cheese har en ljus tobakskaraktär med smak av ost och kryddiga inslag av chili och jalapeño.

Small Batch No. 35 201:an

Både i White Portion och Lössnus. Har en mörk tobakskaraktär med inslag av kavring, mörk choklad, kaffe och humle.

Small Batch No. 36 Rooftop Honey

Small Batch No. 36 Rooftop Honey har en ljus tobakskaraktär med inslag av honung, citron och en tydlig ton av saffran.

Small Batch No. 37 Spicy Licorice

Small Batch No. 37 Spicy Licorice White Portion har en mörk tobakskaraktär med tydliga inslag av saltlakrits, kryddor och hetta från peppar.

Small Batch No. 38 Key Lime

Small Batch No. 38 Key Lime har en ljus tobakskaraktär med inslag av lime och kondenserad mjölk.