Snus till Thailand

Resa med snus

Länge har Phuket, Krabi, Koh Phangan och andra thailändska resmål uppskattats för att kunna ljusa upp den kalla, svenska vintern. Tusentals svenskar reser faktiskt till Thailand varje år på jakt efter D-vitamin, god mat och varmt väder. 

Här ska vi dock inte prata så mycket om de bästa stränderna i landet, utan mer om vad man behöver tänka på när man tar med snus till Thailand. Vilka regler är det egentligen som gäller? Här får du all information du behöver kring mängden snus som får tas med, olika eventuella avgifter och om det finns snus att köpa i landet.

Regler och tullavgifter för snus till Thailand

Om du ska resa till Thailand har du faktiskt en hel del att tänka på innan du sätter dig på planet. Personer från Sverige måste ha ett pass som är giltigt minst 6 månader efter ankomst och en giltig returbiljett hem till Sverige igen. Dock behövs inget visum om du ska stanna mindre än 30 dagar. Om du inte vill betala avgifter i tullen får du ta med dig personliga tillhörigheter i en rimlig mängd. En rimlig mängd betyder i det här fallet att packningen inte får vara värd mer än 20 000 baht, eller ungefär 6000 svenska kronor.

ANDRA REGLER GÄLLER FÖR TOBAK, ALKOHOL OCH MAT

När det kommer till snus får den som reser till Thailand ta med sig 250 gram utan att betala skatt. 250 gram snus är ungefär en stock portionssnus och ungefär sex dosor lössnus. Om vikten på ditt snus är under 250 gram kan du välja kön ”inget att deklarera” på flygplatsen och gå igenom säkerhetskontrollerna utan något att oroa dig för. 

Att ta med sig mer än 250 gram snus till Thailand är dock olagligt och räknas som smuggling. Eventuella varor som inte deklareras kommer att beslagtas och du kan få betala böter motsvarande fyra gånger varornas värde om du åker fast. Detta gäller på alla Thailands flygplatser. Om det är i Krabi, Bangkok eller Phuket spelar alltså ingen roll och reglerna ser likadana ut överallt.

Snus i Thailand

Eftersom att många svenskar är på semester i Thailand är det således många som snusar i Thailand. Detta har gjort att diverse platser i landet säljer snus. Bland annat barer och restauranger. Många av dessa gör det dock utan att ha rätt tillstånd och bryter därmed mot Thailändsk lag. 

Det finns dock lokala snusmärken i Thailand som är ganska likt svenskt snus, så som EttanGeneral och Grov. Dessa varianter tillverkas i landet och produceras, distribueras och säljs enligt thailändsk lag.

Skicka snus till Thailand

Om du packat ner 250 gram snus på din resa till Thailand kan du inte få mer snus skickat till dig utan att bryta mot Thailändska importlagar.

Ta med snus till Thailand – 5 bästa tipsen 

  • Ta inte med mer än 250 gram snus till Thailand.
  • Om du tar med 250 gram kan du inte få snus skickat till dig.
  • Om du tar med dig mer än det gränserna säger kan du få dryga böter. 
  • Det finns inhemskt snus att köpa i Thailand.
  • Hör av dig till ambassaden om du har några frågor.