Nyheter
29 okt. 2018

Gästspel från förr: Mörkbrunt Snus

För 20 år sedan slutade vi tillverka Mörkbrunt Snus. Nu är den tillbaka som den första produkten i vår serie med historiska varumärken som lanseras under 2018-2019. 

Mörkbrunt snus tillverkades av Svenska Tobaksmonopolet mellan 1916-1998 och har sitt ursprung från J.L. Tiedemanns tobaksfabrik i Charlottenberg, Värmland. Tiedemanns fabrik startade 1880 och övertogs av Svenska Tobaksmonopolet 1915. Ingen vet helt säkert när Mörkbrunt Snus började att tillverkas, men vi vet att det till en början fanns både Mörkbrunt Snus nr. 1 och nr. 2. Tobaksfabriken i Charlottenberg upphörde 1941 och tillverkningen av Mörkbrunt Snus hamnade då i Göteborg.

Vi minns Mörkbrunt Snus som mörkt, svagt aromatiserat och medelgrovt. Tekniken för att producera snuset varierade genom åren och påverkade egenskaperna. Våra erfarna produktutvecklare har gjort sitt bästa för att efterlikna originalet så gott det går. 

Mörkbrunt snus tillverkas och säljs i en begränsad upplaga, i ett begränsat antal butiker. Med start i slutet av oktober 2018 finns den endast tillgänglig här på vår e-handel och i våra Swedish Match Stores. Du hittar produkten i utvalda butiker i hela Sverige från mitten av november.